Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0592 - 350500
  • info@prefin.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Werknemerspensioen


Er zijn verschillende soorten pensioenregelingen. De uitkeringsovereenkomst en de premieovereenkomst komen het meest voor. 

De uitkeringsovereenkomst (of uitkeringsregeling)

Een uitkeringsregeling is een pensioenregeling waarbij de werkgever een afgesproken premiebedrag jaarlijks betaalt aan een pensioenuitvoerder met wie hij een pensioenregeling heeft afgesloten. Soms wordt een gedeelte van de premie ingehouden op je loon. Uitkeringsovereenkomsten kun je verdelen in: 

  • Eindloonregeling 
    Het pensioen hangt af van het aantal jaren dat je in dienst bent geweest en het salaris dat je het laatst verdiende.
  • Middelloonregeling 
    Het pensioen hangt af van het aantal jaren dat je in dienst bent geweest en hoe hoog je salaris was in deze periode. Het verschil met de eindloonregeling is dat je pensioen niet gebaseerd is op het laatst verdiende salaris. Je pensioen is afhankelijk van het gemiddelde salaris dat je tijdens je loopbaan hebt verdiend.
  • Laat u verder adviseren naar de risico’s die je loopt bij een uitkeringsovereenkomst

De premieovereenkomst ofwel beschikbare premieregeling

Bij een premieovereenkomst weet je welk bedrag door je werkgever aan de pensioenuitvoerder wordt afgedragen. Omdat het beschikbare geld wordt belegd of gespaard, is de opbrengst niet altijd zeker. Ook vind je uitleg op de website van pensioenkijker over de beschikbarepremieregeling.

  • Laat u verder informeren over de beschikbare premieregeling

Kapitaalovereenkomst

Naast de uitkeringsovereenkomst en de premieovereenkomst is er ook nog de kapitaalovereenkomst. Maar deze regeling komt niet zoveel voor. Bij een kapitaalovereenkomst staat de hoogte van het kapitaal als je met pensioen gaat vast. Het bedrag wordt soms met een winstuitkering verhoogd. Met het kapitaal wordt op de pensioendatum een pensioenuitkering aangekocht.

Ook heb je nog de combinatieregelingen. Deze regelingen zijn een mix van twee soorten pensioenregelingen.

 

<< Terug naar Pensioen en Lijfrente