Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0592 - 350500
  • info@prefin.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hypotheek Stappenplan

Nadat u een woning heeft gekocht en een koopcontract heeft getekend, stopt het vrijblijvende en gaan we met u aan de slag. Immers de hypotheek, de verbouwing, de verhuizing, de verzekeringen, alles moet op tijd geregeld zijn. Een hectische tijd. Het is dan belangrijk dat u met de juiste mensen samenwerkt die u kunt vertrouwen en waarop u kunt bouwen, zodat u op de afgesproken datum de sleutel van uw nieuwe woonhuis in ontvangst kunt nemen.
Wij zijn hierbij graag uw adviseur en werken volgens het volgende stappenplan:

Stap 1: De oriëntatie (Tip: Doe dit voor de aankoop)
Stap 1 is het eerste gesprek waarin wij nader kennis met u maken en wij uw inkomen, huidige situatie en wensen voor de toekomst inventariseren. U wordt geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden, voorwaarden en alternatieven. U krijgt een “maximale draagkracht toets” zodat u niet alleen weet wat u maximaal kunt lenen, maar nog veel belangrijker, wat de maximaal verantwoorde maandlast is die bij u past. U kunt vervolgens gericht op zoek naar een woning in de juiste prijsklasse.


Stap 2: U heeft de ideale woning gevonden
Bekijk de woning goed, het liefst met een bouwkundige en maak een 5 jaren plan voor onderhoud en reparatie en eventuele verbouwingswensen van uw woning, maar ook voor mogelijke vervanging van uw auto. Bedenk hoeveel u van uw spaarvermogen nu wilt investeren en reserveer daarnaast een bedrag voor onverwachte uitgaven. Uiteindelijk weet u hoeveel hypotheek u nodig heeft voor de ideale woning.

TIP: Een woning is waarschijnlijk de belangrijkste financiële beslissing in uw leven. Laat u bijstaan door een gecertificeerde makelaar; hij heeft kennis van de woningmarkt. Een goede makelaar verdient zichzelf terug.


Stap 3: Het maken van een financieel plan
Nu wordt het tijd dat u stap 1 en 2 vakkundig laat vastleggen in een financieel plan, om vervolgens na te denken over de gewenste rente vast periode, bepaalde voorwaarden en constructies.
Wie eerder een hypotheek heeft gehad mag mogelijk voortborduren op de oude hypotheek constructie, terwijl de eerste huizenkoper slechts nog keus heeft tussen annuïteit en lineair.

Welke voorwaarden zijn u voor u van belang en welk financieel risico loopt u bij ontslag, arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensioen of relatie beëindiging? Uw wensen en mogelijkheden worden steeds duidelijker, dit resulteert in een concreet persoonlijk advies.

Echt maatwerk dus voor uw specifieke situatie!

Stap 4: De offerte
Het financieel plan is gemaakt. De eisen zijn bekend. Dan gaan wij voor u aan de slag om een aanbieder te selecteren die het best past bij uw wensen, waarna de door u gewenste offertes kunnen worden aangevraagd.
Zodra de offerte is ontvangen, wordt deze gecontroleerd op juistheid. Klopt het rente percentage, de rentevaste periode, de premie, de geldigheid, de eventuele verlenging en staan er geen onverwachte 'andere' voorwaarden in? Kortom, is alles precies zoals afgesproken?


Stap 5: De afhandeling
Wij nodigen u uit voor het ondertekenen van de offerte(s). Alle benodigde bescheiden zoals loonstrookje, werkgeversverklaring, kopie paspoort etc. worden verzameld en verstrekt aan de hypotheek verstrekker. Wij hebben nauw contact met de bank, verzekeraar, taxateur en makelaar en organiseren voor u de bankgarantie, taxatie, Nationale Hypotheek Garantie en verzekeringen en bewaken het gehele traject. Dit is ons werk en meerwaarde, u wordt volledig ontzorgd. U kunt zich bezig gaan houden met de inrichting, eventuele verbouwing en verhuizing. Dan krijgen we van de bank bericht, dat de hypotheek “finaal akkoord” is en de stukken naar de notaris worden gestuurd.

Dan komt de laatste stap: uw afspraak met de notaris om de stukken te ondertekenen. Stukken die wij uiteraard eerst controleren, zodat u met een gerust hart kunt tekenen

Hypotheekadvies is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst.