Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0592 - 350500
  • info@prefin.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Annuïteitenhypotheek


Met een annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag (afgezien van mogelijke rentewijzigingen). Het bedrag bestaat heirbij uit twee delen. Het ene deel is de rente die betaald moet worden over de lening. Het andere deel is de aflossing die wordt gebruikt om de lening terug te betalen. 

Steeds minder rente, steeds meer aflossing

Hoewel u altijd hetzelfde maandbedrag zal betalen, verandert geleidelijk de verdeling over rente en aflossingvan dit bedrag. In het begin zal het grootste gedeelte bestaan uit rente en slechts een klein deel uit aflossing. Naarmate de looptijd zal vorderen, wordt een steeds groter gedeelte van dit maandbedrag gebruikt voor de aflossing en daarmee dus een kleiner gedeelte voor de rentebetalingen. Het geleende bedrag wordt steeds lager, aangezien u stap voor stap het geleende geld terugbetaalt.

Annuïteitenhypotheek

Hoewel u bij een annuïteitenhypotheek iedere maand hetzelfde bedrag betaalt, bent u in de praktijk iedere maand iets duurder uit. Alleen de rente is namelijk aftrekbaar van de belasting. Het belastingvoordeel wordt gedurende de looptijd steeds kleiner aangezien u steeds minder rente zal betalen. 

 

 

 

 

Annuïteitenhypotheek kenmerken 

  • Gelijke bruto maandlasten
  • Hypotheekrenteaftrek mogelijk
  • Gehele lening afgelost na looptijd 

Annuïteitenhypotheek voor u geschikt?

In het begin betaalt u bij de annuïtaire hypotheek relatief veel rente over de hypotheek. Daardoor kunt u ook veel rente van de belasting aftrekken. Bij de Annuïteitenhypotheek is het van belang goed in kaart te hebben of u ook in de toekomst de lasten kan blijven betalen, aangezien de nettolasten hoger zullen worden doordat de renteaftrek geleidelijk zal afnemen. Indien u verwacht dat in de toekomst uw salaris gaat stijgen of dat u minder uitgaven verwacht, zou deze hypotheekvorm wellicht geschikt zijn.

<< Terug naar hypotheekvormen